Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z miętą i pokrzywą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
oliwa 1 łyzka
liśnie pokrzywy 50 g
Liście mięty 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
tymianek 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
włoszczyzna suszona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z miętą i pokrzywą

Do garnka z wodą wlałam oliwę, wsypałam suszoną włoszczyznę, wrzuciłam liście laurowe , obrane i pokrojone szparagi i gotowałam do miękkości. Pod koniec gotowania dodałam listki pokrzyw, wypłukane w kilku wodach. Gdy wszystko było miękkie, wrzuciłam miętę, tymianek i zmiksowałam. Doprawiłam pieprzem ziołowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.12.2013 20:00
ciekawa zupa,z pewnościa pyszna
barbara11561 01.11.2013 19:19
bardzo ciekawe połączenie:)
ben-ka 29.09.2012 08:35
Ja takiego wynalazku to nie jadłam:)
pacpaw 01.09.2012 14:18
z pokrzywy używam tylko listków szczytowych
halina17 24.08.2012 11:28
Zdrowa zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak