Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo- kalafiorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
marchew 3 szt
filet z kurczaka pojedyńczy
kalafior 1/2 główki
por mały kawałek
pietruszka 1 szt
groszek zielony 1/2 szkl
sól i pieprz
kostka rosołowa szt
Liść laurowy suszony Prymat szt
serek topiony 100 g śmietankowy
przyprawa do potraw Kucharek łyżeczka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo- kalafiorowa

1. Fileta z kurczaka myjemy i kroimy w dość grube kawałki. Ziemniaki, marchewkę,pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w paski. Groszek i pora dodajemy do zupy. Zalewamy 6 szklankami wody, dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy i gotujemy do miękkości. Po około 20 minutach dodajemy kalafiora podzielonego na różyczki.

2.Gotujemy jeszcze około 20- 25 minut, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Pod sam koniec gotowania dodajemy serek topiony pokrojony w paski aby szybciej się rozpuścił. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 28.08.2015 08:45
taką bym sobie dziś zjadła:-)
Wacław 27.08.2015 14:03
uwielbiam takie zupki :-)
inka2012 27.08.2015 12:41
smacznie wygląda :)
ada.la 27.08.2015 09:10
super zupka
Ania321 27.08.2015 08:55
pyszna zupka :)
Jolie 27.08.2015 07:51
Mmm, uwielbiam zupy zagęszczane serkiem topionym! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak