Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
pieprz
serek topiony 200 gram
ser żółty 50 gram
warzywka suszone 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
szynka 100 gram
mąka 2 łyżki
groszek ptysiowy 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo cebulowa

Kroki postępowania

1
Korzystam z gotowego buliony warzywnego lub kostki rosołowej. Dodaję warzywka suszone i zagotowuję całość.
Krok 1 - Zupa serowo cebulowa foto
2
Cebulę obieram, korę w ćwiartki, obieram czosnek. Wszystko blenderuję.
Krok 2 - Zupa serowo cebulowa foto
3
Cebulę smażę na patelni wraz z pokrojoną w kostkę szynką.
Krok 3 - Zupa serowo cebulowa foto
4
Do kubka nakładam serek topiony, dolewam drugie tyle wywaru i mieszam. Nalewam całość do wywaru.
Krok 4 - Zupa serowo cebulowa foto
5
Nalewam kilka łyżek wywaru do szklanki, dodaję mąkę, ucieram i zagęszczam zupę.
Krok 5 - Zupa serowo cebulowa foto
6
Podaję z grzankami ptysiowymi posypanymi startym serem żółtym.
Krok 6 - Zupa serowo cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 12.04.2014 15:20
nie za bardzo...
Łucja 13.06.2013 23:28
zjadłabym taką :)
oilliwka 17.02.2013 07:07
lubię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak