Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 1/2 średniej sztuki
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
pieczarki 4 duże sztuki
bulion drobiowy 5 szklanek
ziemniaki 3 sztuki
kapusta pekińska 1/4 średniej sztuki
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 ziarenka
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Marchewkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na rozgrzanym w garnku oleju.
Krok 2 - Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkami foto
3
Do cebuli dodać marchewkę i seler, podsmażać razem kilka minut. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do warzyw w garnku, usmażyć.
Krok 3 - Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkami foto
4
Warzywa z grzybami zalać bulionem, zagotować.
Krok 4 - Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkami foto
5
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować. Ziemniaki i kapustę dodać do gotującej się zupy. Dodać też liść laurowy, ziele angielskie i trochę pieprzu.
Krok 5 - Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkami foto
6
Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, gotować jeszcze 1-2 minuty. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Zupa selerowo-kapuściana z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak