Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
seler naciowy 1/2 kg
płatki owsiane 4 łyżki
wino białe wytrawne 100 ml
sól i pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
jabłka 2 szt
cytryna
szczypiorek
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa z jabłkiem

Wykonanie:
Włoszczyznę opłukać, obrać, pokroić razem z selerem. Włożyć do garnka, zalać litrem wody i gotować do miękkości z dodatkiem soli do smaku. Pod koniec gotowania wlać wino, wsypać trzy łyżki płatków owsianych i przyprawić do smaku. Wyjąć włoszczyznę oprócz selera i zmiksować. Jabłka obrać i wydrążyć z nich kuleczki, skropić sokiem z cytryny i na rozgrzanym tłuszczu usmażyć razem z posiekanym szczypiorkiem i łyżką płatków owsianych. Zupę rozlać na talerze i udekorować kuleczkami ze szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 19.08.2016 10:57
znam te smaki- wspaniałe!
Futka 19.08.2016 10:22
Pyszna i pożywna zupka :)
Edith85 19.08.2016 10:17
Smaczna zupka
Konczi 19.08.2016 09:00
nigdy nie jadłam ale skusiłabym się by skosztować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak