Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Zupa
-
włoszczyzna
1 pęczek -
rosół z kury Kucharek
1 -
cebula
1 -
masło klarowane
2 łyżki -
Przecier ogórkowy Smak
550 -
serek mascarpone
3-4 łyżki -
śmietana 30%
200 ml -
dorsz
320 g wędzony
Purée z jabłek
-
jabłka
2-3 -
masło klarowane
2 łyżki
Purée z ziemniaków
-
ziemniaki
3-4 ugotowane -
masło klarowane
1 łyżka
Do smaku
-
Ziele angielskie całe Prymat
-
Kminek mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku V: Krem z kwaszonego ogórka z purée jabłkowym, odc. 8
Kroki postępowania





Komentarze (1)