Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
woda 4 litry
ryż 200 gram
grzyby suszone 10 gram
marchewka 3
seler 1
por 1
ziemniaki 1 kg
koper świeży 1 pęczek
masło 30 gram
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Porada

Ryż można łączyć z kaszą np 500g ryżu i 500g kaszy.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa

Ugotować wywar jarski. Do wywaru dodać namoczone(w zimnej wodzie), pokrojone w paski grzyby i rozdrobnione w drobną kostkę ziemniaki. Warzywa z wywaru(na pół miękkie) pokroić w paski. Ryż opłukać i gotować z masłem na wolnym ogniu, od zimnej wody (1 obj. Ryżu na 6 obj. wody) czas gotowania ok 40min. Ryż połączyć z wywarem, doprawić i wydawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak