Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 30 dag
pomidor 4 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
marchew 1 sztuka
por do smaku
seler do smaku
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z papryką

Marchewkę i seler obrać, por oczyścić i opłukać. Zalać 2 litry zimnej wody zagotować, zmniejszyć ogień, Pomidory i paprykę umyć, pokroić na kawałki, cebulę obrać, opiec. Rybę opłukać, pokroić na kawałki, dodać do wywaru. wrzucić cebulę, pomidory i paprykę, gotować ok. 20 minut, przyprawić do smaku. Zupę podawać posypaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak