Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa rybna z makaronem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba
1 kg
cebula
2 sztuki
czosnek
3 ząbki
przecier pomidorowy
3 łyżki
makaron nitki
oliwa
3 łyżki
białe wino
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sklep Prymat
sok z cytryny
natka pietruszki
1/2 pęczek
bulion warzywny
2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z makaronem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ryby kroimy we większą kostkę, skrapiany sokiem z cytryny. Rybę rumienimy na oliwie. Cebulę i czosnek siekamy, podduszamy, dodajemy natkę i dolewamy wino, przecier pomidorowy. Dodajemy przyprawy. Całość zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku. Zupkę podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 08.12.2011 22:01
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak