Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z kurkumą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 750 g
marchewki 2
seler 1/4
ziemniaki 3-4
cebula
ząbki czosnku 2
masło
śmietana 1/2 szklanki
cytryna
koperek
kurkuma
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z kurkumą

Rybe obojętnie jaką pokrój w 4 cm kawałki.Cebule i czosnek pokrój.Pora pokrój w cienkie plasterki.Marchew i ziemniaki pokrój w kostkę.Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok.W rondlu rozpuśc masło. wrzuc cebulę i czosnek. i dodaj resztę warzyw. i smaż 5 min.Dodaj skórkę sok z cytryny i 5 szklanek wody. i gotuj pół godziny..Dopraw.Do innego garnka przelej szklanke wywaru i dodaj rybę i gotuj 10 min.Zmiksuj zupe,zagotuj dodaj kurkumę wlej śmietanę,dokładnie wymieszaj i włóż rybę z wywarem.,posyp koperkiem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak