Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z dorsza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 sztuka
włoszczyzna 1 duży pęczek
marchewka 1
Liść laurowy suszony Prymat 5
ziele angielskie kilkanaście ziaren
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat pól łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
pomidory krojone z puszki
ząbki czosnku 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z dorsza

Dorsza myjemy i kroimy na 3-4 dzwonka. W 3-4 litrach wody gotujemy rybę około 20 minut, szumujemy. Wyjmujemy rybę i wrzucamy włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie. Marchew kroimy w plastry i dodajemy jakieś pół godziny później.
Dodajemy pomidory z puszki, papryki i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Rybę skubiemy z mięsa i dodajemy je do zupy, doprawiamy do maku solą i pieprzem.
Gotujemy jeszcze kilka minut aby smaki się zmieszały i jemy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.09.2016 19:32
Dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak