Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa porowo-marchewkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe
marchew 1 kg.
por 2 szt.
seler i pietruszka po kawałku
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziemniaki 3/4 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa porowo-marchewkowa

kości umyć włożyć do garnka,wlać zimną wodę ok.2 litrów i zagotować,wszystkie warzywa obrać,umyć,4 marchewki zostawić w całości pozostałe pokroić w drobne kawałki podobnie pietruszkę i seler,pora pokroić w krążki,ziemniaki w drobną kostkę,jak się zagotuje wywar odszumować i wsypać wszystkie warzywa oprócz ziemniaków doprawić kucharkiem do smaku przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości,pod koniec gotowania dodać ziemniaki i wyjąć całe marchewki zmiksować je blenderem i dodać ponownie do gotującej się zupy,jak ziemniaki się ugotują nalewać porcje na talerze i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.08.2013 20:18
Smaczna zupa
Piter 31 15.02.2013 10:17
Lubię zupy.
dodi 14.02.2013 19:24
takie lubię
Zdzisław 14.02.2013 19:13
lubię
Bogumiła
Bogumiła 14.02.2013 19:10
musze spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak