Zupa poranna z tapioką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tapioka

    170 gram
  • przecier pomidorowy

    125 ml
  • ugotowany kurczak, pokrojowy

    1/2 kg
  • rosół z kurczaka

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 2 litrowym rondlu rozgrzewamy bulion z kurczaka. Dodajemy tapiokę i dusimy przez 30-40 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i mięso z kurczaka i dusimy jeszcze 5 minut i gotowe. Tapiokę można kupić a Almie lub Tesco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 28.01.2012 17:01
dobre
maryśka 20.09.2011 08:57
pycha
cukiereczek 19.07.2011 08:52
dobre
martalobos 08.06.2011 20:37
Dobre :)
Anna141 28.03.2011 09:20
palce lizać :)
Iwusia 27.02.2011 22:44
Brzmi apetycznie :D
berys18 21.11.2010 18:41
fakt, ciekawy
Ewa109 03.10.2010 19:12
ciekawy ten przepis:) Pozdrawiam gorąco:)
grasylwia 07.08.2010 22:56
Ja też
Małgorzata113 25.06.2010 10:42
Ciekawa jestem smaku tej zupy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat