Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-paprykowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 lit
wołowina 30 dkg
pomidory 5 szt
papryczka chili 2 szt
ząbki czosnku 4 szt
ziemniaki 2 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-paprykowa

1.
Mięso pokroić na cienkie paseczki, rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć na niej wołowinę. Czosnek i papryczki posiekać i wymieszać z mięsem, posolić. Pomidory umyć, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Bulion zagotować i wrzucić do niego pomidory oraz mięso z patelni. Całość gotować na wolnym ogniu, dodać słodką paprykę i pieprz.Koncentrat rozcieńczyć z wywarem z zupy i wlać do garnka. Ziemniaki obrać, umyć, a następnie pokroić w kostkę , dodać do zupy, gotować. Natkę pietruszki posiekać, posypać zupę w talerzu. Podawać z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak