Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

zupa pomidorowa zasmażana

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
3 dag
kość
25 dag
włoszczyzna
25 dag
mąka
4 dag
pomidory
1/2 kg
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
szczypta
koperek świeży
trochę
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa zasmażana

Włoszczyznę (i kości) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować, odcedzić. Pomidory opłukać, podzielić na części, ugotować z masłem i cebulą na silnym ogniu pod przykryciem, przetrzeć. Sporządzić jasno zrumienioną zasmażkę, wlać do wrzącej zupy, mieszając zagotować, dodać przetarte pomidory, sól i cukier do smaku. Podawać z grzankami lub ryżem, makaronem, lanym ciastem, ziemniakami. W letnim sezonie można do tej zupy dodać po podprawieniu dojrzałe, surowe - a nie gotowane - przetarte pomidory i tylko ją mocno ogrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.12.2011 16:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak