Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pomidorów

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pomidory 1,5 kg
masło 30 g
Ziele angielskie całe Prymat 2 kulki
lubczyk świeży 1 gałazka
krem balsamico 1 lyżka
serek topiony 100 g
ząbek czosnku 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
bazylia świeża 4 gałązki

Dodatki

ryż ugotowany 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pomidorów

Pomidory umyć i zalać wodą, ok. 2,5 l. Gotować na małym ogniu z dodatkiem ziela angielskiego, masła oraz kremu balsamicznego. Po ugotowaniu przetrzeć przez sito. Powstały gęsty płyn gotować dalej z dodatkiem lubczyku. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Po 10-15 minutach doprawić przeciśniętym czosnkiem i dodać posiekany serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia serka. Przed podanie wymieszać z ugotowanym ryżem a następnie doprawić pieprzem i posypać listkami bazylii. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.09.2015 13:50
bardzo lubię taką zupę, pyszna
Benita 16.09.2015 11:49
Najlepsza zupka pod słońcem.
Joannasz3190 16.09.2015 11:23
Pyszności :)
pestka 16.09.2015 11:02
taka zupa ze świeżych pomidorów jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak