Zupa pomidorowa z mięsem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzie kurczaka

    2 sztuki
  • woda

    2 litry
  • ziele angielskie

    2 ziarna
  • pieprz ziarnisty

    2 ziarna
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • pieczarki

    25 dag
  • marchewka

    2 sztuki
  • makaron

    1 opakowanie
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso należy ugotować w wodzie. Zdejmować z wierzchu pianę( szumowinę). Do wody dodać przyprawy: ziele, liść i pieprz. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na jarzynówce. Pieczarki oczyścić, opłukać i zetrzeć na jarzynówce. Dodać do zupy wraz z marchewką. Mięso wyjąć, oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy( bez kości). Zupę zaprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym. Dodać Kucharek, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania posypać zieleniną. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 28.12.2013 18:57
Warto wypróbować
IKrakowianka 18.08.2013 21:37
fajny pomysł
ilka_86 04.04.2012 17:56
pyszności!
ben-ka 27.08.2011 22:18
pomidorowa,to moja ulubiona ale z dodatkiem pieczarek nigdy nie robiłam:)
Karolina69 21.07.2011 14:25
fajne
anja3107 09.07.2011 23:15
super
Ewelina38 28.03.2011 10:44
pomidorówka, jedna z moich ulubionych zup
accee 22.03.2011 21:57
Mniam
szajba2 22.03.2011 16:34
tak jak lubię
Mariolka1 14.02.2011 23:28
wygląda rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat