Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 litry
koncentrat pomidorowy 50 g
przecier pomidorowy 2 szklanki
kości schabowe 0,5 kg
pietruszka 1 korzeń
natka pietruszki 1 garść
marchewka 3
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 2 łyżki
makaron świderki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Kroki postępowania

1
W garnku zagotować wodę i ugotować makaron. Po ugotowaniu odcedzić makaron.
Krok 1 - Zupa pomidorowa foto
2
Do garnka nalać 4 litry wody, włożyć mięso, posolić i gotować 3o min.
Krok 2 - Zupa pomidorowa foto
3
Marchewkę i pietruszkę umyć , obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do zupy.
Krok 3 - Zupa pomidorowa foto
4
Do zupy dodać koncentrat, przecier, pieprz. Wszystko zagotować. Mąkę rozmącić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do zupy. Dodać natkę pietruszki. Gotować do miękkości marchewki i pietruszki.
Krok 4 - Zupa pomidorowa foto
5
Zupę podawać z makaronem. Smacznego!
Krok 5 - Zupa pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 19.12.2014 16:36
Dokładnie taką lubię
Ola1young 19.12.2014 15:41
lubie pomidorówkę
gosia1988 19.12.2014 14:52
moja ulubiona
Ewelina1991 19.12.2014 14:16
pyszna zupka ;)
pestka 19.12.2014 14:14
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak