Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartka kurczaka
300 g
przecier pomidorowy
2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
por (biała część)
1 szt
pieprz
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
makaron
bazylia
Sklep Prymat
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

na wolnym ogniu gotujemy ćwiartkę kurczaka (dla leniwych można użyć kostek bulionowych). Kiedy woda zacznie przypominać bulion, dorzucamy liść laurowy, posiekany w grube kręgi por, kilka ziaren pieprzu, cebulę, troszeczkę Vegety. Całość spokojnie gotujemy. Następnie w osobnym naczyniu rozpuszczamy w wodzie przecier pomidorowy (dwa słoiczki). Rozrobiony przecier wlewamy do bulionu. I całość gotujemy. Ponieważ przecier często ma kwaśny smak, dosypujemy mała łyżkę cukru:). Na sam koniec dodajemy bazylie. Makaron najlepiej ugotować w osobnym garnku i dodawać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 17.10.2012 23:41
ale mam smak - i to wlasnie teraz ;P
RenataZ-et 09.10.2012 21:33
uwielbiam :)
Łukasz15 19.08.2012 10:01
Pyszna zupka
Aneta25 18.08.2012 14:05
wygląda apetycznie
Ewelina47 17.08.2012 21:33
lubię pomidorówkę
wojtek5 17.08.2012 15:07
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak