K&J

Zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka kurczaka

    300 g
  • przecier pomidorowy

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • pieprz

  • cukier

    1 łyżeczka
  • makaron

  • bazylia

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na wolnym ogniu gotujemy ćwiartkę kurczaka (dla leniwych można użyć kostek bulionowych). Kiedy woda zacznie przypominać bulion, dorzucamy liść laurowy, posiekany w grube kręgi por, kilka ziaren pieprzu, cebulę, troszeczkę Vegety. Całość spokojnie gotujemy. Następnie w osobnym naczyniu rozpuszczamy w wodzie przecier pomidorowy (dwa słoiczki). Rozrobiony przecier wlewamy do bulionu. I całość gotujemy. Ponieważ przecier często ma kwaśny smak, dosypujemy mała łyżkę cukru:). Na sam koniec dodajemy bazylie. Makaron najlepiej ugotować w osobnym garnku i dodawać do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ALAGOR 17.10.2012 23:41
ale mam smak - i to wlasnie teraz ;P
RenataZ-et 09.10.2012 21:33
uwielbiam :)
Łukasz15 19.08.2012 10:01
Pyszna zupka
Aneta25 18.08.2012 14:05
wygląda apetycznie
Ewelina47 17.08.2012 21:33
lubię pomidorówkę
wojtek5 17.08.2012 15:07
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat