Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 200 gram
pieczarki 450 gram
por 1 sztuka
kasza jęczmienna 0.5 szklanki
marchew 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
masło 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka. Gotujemy go 30-35 minut.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto
2
Pieczarki trzemy na tarce na grubych oczkach.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto
3
Potarte pieczarki dodajemy do wywaru i gotujemy 10 minut.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto
4
Po tym czasie odmierzamy potrzebną ilość kaszy i dodajemy ja do zupy. Gotujemy kolejne 15 minut.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto
5
Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. Por kroimy w plastry.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto
6
Por pokrojony podsmażamy na maśle.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto
7
Marchew i por dodajemy do reszty składników. Gotujemy 10 minut. Dodajemy przyprawy: pieprz, kucharek , czosnek. Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 7 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto
8
W szklance łączymy jajko z mąką, aż powstanie gęste ciasto.
Krok 8 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto
9
Lane ciasto powolnym strumieniem wlewamy do zupy. Zupę zagotowujemy i serwujemy gorącą.
Krok 9 - Zupa pieczarkowa z kaszą i lanym ciastem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jowant 24.04.2014 18:06
uwielbiam pieczarkowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak