Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa po włosku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso indycze z udźca 1 kg
pieczarki brązowe 1 kg
ziemniaki
seler naciowy
cukinia
oliwa
makaron drobny
serek mascarpone do smaku
czosnek
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna
rozmaryn

Porada

Serek mascarpone można zastąpić gęstą kwaśną kremówką albo tłustym serkiem homogenizowanym.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa po włosku

Kroki postępowania

1
Przygotować wywar z mięsa indyka.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
2
Pieczarki pokroić dowolnie, poddusić na oliwie z dodatkiem niewielkiej ilości soli i rozmarynu, odparować nadmiar soku, przestudzić i zmiksować.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
3
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę - dodać do wywaru i podgotować na półmiękko.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
4
Dodać łodygi selera naciowego pokrojonego w paseczki - gotować 5-7 minut.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
5
Na koniec dodać grubo utartą cukinię i gotować, aż zmięknie.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
6
Kiedy warzywa zmiękną dodać mus pieczarkowy.
Zupę doprawić do smaku wyciśniętym czosnkiem, przyprawą warzywną i pieprzem.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
7
Gotową zupę zabielić serkiem mascarpone i podawać z drobnym makaronem.
Krok 7 - Zupa pieczarkowa po włosku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alusiek 22.03.2016 08:56
takiej nie znam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak