Zupa pieczarkowa po włosku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso indycze

    z udźca 1 kg
  • pieczarki brązowe

    1 kg
  • ziemniaki

  • seler naciowy

  • cukinia

  • oliwa

  • makaron

    drobny
  • serek mascarpone

    do smaku
  • czosnek

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • przyprawa uniwersalna

  • rozmaryn

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
Przygotować wywar z mięsa indyka.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
Pieczarki pokroić dowolnie, poddusić na oliwie z dodatkiem niewielkiej ilości soli i rozmarynu, odparować nadmiar soku, przestudzić i zmiksować.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę - dodać do wywaru i podgotować na półmiękko.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
Dodać łodygi selera naciowego pokrojonego w paseczki - gotować 5-7 minut.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
Na koniec dodać grubo utartą cukinię i gotować, aż zmięknie.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
Kiedy warzywa zmiękną dodać mus pieczarkowy.
Zupę doprawić do smaku wyciśniętym czosnkiem, przyprawą warzywną i pieprzem.
Krok 7 - Zupa pieczarkowa po włosku foto
Gotową zupę zabielić serkiem mascarpone i podawać z drobnym makaronem.
Habibi
Serek mascarpone można zastąpić gęstą kwaśną kremówką albo tłustym serkiem homogenizowanym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alusiek 22.03.2016 08:56
takiej nie znam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat