Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa na rosole

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 0,75 litra
pieczarki 35 dag
ziemniaki 2 szt
śmietana 4 łyżki
masło 1 łyzeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa na rosole

Na maśle podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki a następnie dodać do rosołu i zagotować. Dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę (taką jak pieczarki) ziemniaki. Gotować do miękkości warzyw. Wlać zahartowaną śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku. Można posypać natką przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.09.2015 13:47
Na pewno dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak