Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki kilka szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
marchewka 1
pietruszka 1 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
jogurt naturalny
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy pokronjone warzywa. Podsmażone warzywa przekłądamy do garnka, a na patelnie wrzucamy na 3 minuty obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Pieczarki przekłądamy do reszty warzyw, dodajemy lisc laurowy, doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy ok 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę nalewamy do talerzy, do każdego dodajemy łyżkę jogurtu. Posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 16.07.2013 07:14
chyba dziś zrobię pieczarkową
pestka 15.07.2013 09:40
smaczna- często taką robię
Rafał10 31.07.2012 09:18
ale mi ochoty narobiłaś na taką zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak