Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta 3 sztuki
papryka czerwona 3 sztuki
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
olej 3 łyżki
rosół drobiowy 1 litr
śmietana 12% 1/2 szklanki
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
grzanki opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z grzankami

1.Paprykę i cebulkę kroimy i smażymy na oleju ok. 15 minut, dodając zmieloną słodką paprykę.
2.W międzyczasie przygotowujemy bulion z kostki rosołowej, do którego dodajemy podsmażoną paprykę z cebulką. Doprawiamy liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem. Gotujemy przez 20 minut, odstawiamy z ognia i zaciągamy śmietanką.
3.Gotową zupę podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.09.2012 12:55
takiej nie jadłam myślę że smaczna
Mati13 04.09.2012 21:41
Apetyczna!
Mariposas 04.09.2012 21:38
pewnie rozgrzewająca, akurat na nadciągające chłody
ewelinapac 04.09.2012 08:02
ciekawe
ewelinapac 04.09.2012 08:02
ciekawe
Zdzisław 03.09.2012 23:14
nie jadłem takiej zupy
Aleksandra15 03.09.2012 22:29
Muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak