Zupa paprykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomidorowy

    1 l
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • skrzydełka z kurczaka lub szyjki

    3 szt
  • pieprz biały Prymat

  • śmietanka 12-procentowa

  • Makaron kolanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • papryka ostra mielona

    szcypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na skrzydełkach ugotować wywar z dodatkiem kucharka i pieprzu .Dodać pokrojoną paprykę i marchewkę.Potem dodać sok pomidorowy .Gotować z 10 min . Dodać makaron gotować jeszcze z 7 min .Doprawić wyłączyć zalać śmietanką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 19.07.2011 16:17
smacznie się prezentuje
Anna133 15.07.2011 07:26
zupełnie inna niż pomidorowa
Joanna108 10.04.2011 14:33
interesująca
IlonaAlbertos 31.12.2010 17:32
Ciekawy przepis :)
banditka 27.08.2010 09:10
fajne :)
piotrek7 03.08.2010 21:34
Pycha ;)
amorzenek 01.08.2010 07:55
oj takiej nie robiłem
mehia 29.07.2010 08:39
niezła :)
Kate131 28.07.2010 09:31
też taka robie, bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat