Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa orzechowa z czosnkiem (po Bułgarsku)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy włoskie 25 dag
czosnek 1 główka
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa orzechowa z czosnkiem (po Bułgarsku)

Sposób przygotowania:
Orzechy drobno posiekać, czosnek rozgnieść z solą i razem pomieszać. Następnie utrzeć masę z oliwą, rozcieńczyć 3 szklankami gotowanej i ostudzonej wody. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki i podawać lekko przestudzoną np. z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 19.07.2014 07:56
nigdy nie jadłam takiej zupy
kuklik 18.07.2014 22:20
nawet nie słyszałam o takiej zupie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak