Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
przecier ogórkowy 1 słoiczek
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ryż 1 torebka
cebula 1 sztuka
por 1/4 sztuki
marchewka 1 sztuka
mleko 2% 100 ml

Porada

Ja zawsze podaję ze świeżo posiekanym koperkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem

Wodę wlać do średniej wielkości garnka.
Marchew obrać i zetrzeć na grubym oczku, dodać do wody.
Cebulę obrać, pora umyć dodać do zupy.
Gdy warzywa będą półmiękkie dodać ryż( rozciąć woreczek i wsypać luzem do zupy). Gotować ok 15-20 minut na małym ogniu. Gdy ryż będzie już miekki dodać przecier ogórkowy. Następnie dodać wszystkie przyprawy. Zagotować .
Na sam koniec zupę zabielić mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.01.2016 13:47
Pyszna zupka jeszcze z ryżem nie robiłam;)
Bernadeta1 15.01.2016 13:26
nigdy nie robiłam z ryżem ale na pewno bardzo smaczna
pestka 14.01.2016 12:13
lubię taka zupę
Małgorzata92 14.01.2016 09:20
Fajne połączenie :)
Ewelina1991 14.01.2016 08:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak