Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na mięsie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
ogórki kiszone 8-10 szt.
filet z kurczaka 40 dag
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
masło 2 łyżki
ziemniaki 1/2 kg
natka pietruszki
sól do smaku
cukier 3 dag
woda 1 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na mięsie

Wykonanie:
Warzywa opłukać ,pokroić w słupki i poddusić na maśle. Następnie zalać wrzącą wodą , dodać grubo pokrojone mięso, ziemniaki posolić do smaku i ugotować do miękkości. Włożyć drobno pokrojone obrane ogórki, doprawić cukrem, dodać śmietanę i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak