Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa (bezmięsna)
Gdy warzywa będą miękkie zupę przyprawiamy, jeśli jest zbyt mało kwaśna dolewamy trochę soku z kiszonych ogórków. Na koniec dodajemy masło, zabielamy śmietaną i wsypujemy koperek.
seler korzeniowy | 1 nieduży |
pietruszka | 2 szt |
marchewka | 4-5 szt |
ziemniaki | kilka szt |
por | 1 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 4-5 ziaren |
koperek | 4-5 łyżki |
Majeranek suszony Prymat | 2 łyżki |
oregano | 1 łyżka |
Liść lubczyku suszony Prymat | 1 łyżka |
śmietana 30% | 50 ml |
masło 82% | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
ogórki kwaszone Smak | 0,5 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: