Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
włoszczyzna
ogórek kiszony 1 słoik
ziemniaki 5 szt
mleko odtłuszczone 1/2 szkl
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Ćwiartki umyć, przekroić na pół, obrać ze skóry, zalać woda, zagotować. Zebrać szumowiny, posolić, dodać pokrojoną włoszczyznę. Ziemniaki pokroić w kostkę. Ogórki zetrzeć na grubym oczku i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je z zupy i wrzucić ziemniaki. Kiedy zmiękną, dodać obrane mięso i podsmażone ogórki. Wlać wodę z ogórków. Zagotować, doprawić i zabielić mlekiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak