Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • ogórek kiszony

    4 szt
  • koperek

    5 łyżek
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    4 łyżeczki
  • masło (łyżeczka)

    2
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyżeczki
  • śmietana 12-procentowa

    1 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udko myjemy i gotujemy .Gdy będzie robić się miękkie dodajemy warzywa wszystkie starte na tarce grube oczka .Gotujemy dodajemy pieprz ,wegetę .Na maśle smażymy starte na tarce ogórki .Dodajemy do zupy . Wyciągamy udko obieramy mięsko kroimy dodajemy do zupy .Gotujemy ok 10 min .Dodajemy posiekany koperek i śmietankę już nie gotujemy ściągamy z palnika .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasiax18 25.04.2012 21:27
extra
Kasiax18 25.04.2012 21:27
extra
szajba2 11.09.2011 13:13
bardzo lubię
Barbara55 22.08.2011 15:24
moja ulubiona
Anna133 21.08.2011 08:48
wczoraj robiłam pyszna jest
olivka 27.07.2011 20:26
Ulubiona zupa, moge ja jeść codziennie.
kielcok1 20.06.2011 16:49
moja ulubiona
Anna133 16.04.2011 18:27
pychota
aacaac 01.04.2011 07:09
idealna na kaca
rakow2 07.03.2011 15:57
smaczna i zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat