Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuka
ogórki kiszone 1 litrowy słoik
ziemniaki 5-6 sztuki
bulion drobiowy 2 litr
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

1.Do bulionu wrzucamy obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki.
2.Doprawiamy solą i pieprzem.
3.Ogórki ścieramy na tarce, następnie przesmażamy je w rondlu wraz z 2 łyżkami masła.
4.Gdy warzywa będą ugotowane, dodajemy starte ogórki. Smak zupy podkreślamy wlewając wodę z ogórków (im więcej wlejemy, tym nasza zupa nabierze fajnego kwaskowego smaku). Całość gotujemy ok.10min.
5.Na koniec doprawiamy śmietaną bądź jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.07.2013 13:58
mija ulubiona zupa
Mniam 14.06.2013 07:16
Lubię ogórkową. Nigdy nie podsmażałam ogórków-następnym razem tak zrobię.
AnielskaSlodycz 13.06.2013 21:17
zupa ogórkowa zawsze najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak