Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mołdawska (Czorbe)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 40 dag
ziemniaki 6 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt.
cebula biała 1 szt.
mąka pszenna 1 łyżka
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
ocet 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mołdawska (Czorbe)

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pietruszkę, marchew i cebulę cienko pokroić i podsmażyć na maśle, następnie wlać ocet i odparować.
Krok 1 - Zupa mołdawska (Czorbe) foto
2
Włożyć mięso z kury do garnka z wodą (2 litry wody) i w połowie gotowania włożyć pokrojone ziemniaki i ugotować na półmiękko.
Krok 2 - Zupa mołdawska (Czorbe) foto
3
Podsmażone warzywa wrzucić do zupy, zaciągnąć mąką wymieszaną z odrobiną gorącej zupy, posolić do smaku i posypać papryką. Ugotować do miękkości , rozlać na talerze i dodać śmietanę.
Krok 3 - Zupa mołdawska (Czorbe) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.07.2014 10:12
taka zupa na pewno by mi też smakowała
ada.la 20.07.2014 08:25
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak