Zupa minestrone

Zupa minestrone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3 sztuki
  • fasolka szparagowa

    25 dag
  • cukinia

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuki
  • czosnek

    1 sztuka
  • tymianek

    do smaku
  • makaron nitki

    25 dag
  • zielony groszek

    1 puszka
  • bazylia

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    1,5 litra
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa minestrone

Umyć warzywa, oczyścić. Marchewkę i cukinie pokroić w cienkie \"słupki\". Pomidory umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Następnie w garnku dobrze rozgrzać olej i dodać czosnek, dobrze zamieszać. W dalszej kolejności dodajemy: marchewki, fasolkę. Smażyć kilka minut. W międzyczasie przygotować 1,5 litra bulionu warzywnego (z kostki) i dolać do garnka. Po kilku minutach dodać: cukinię, pomidory, groszek (odcedzony), bazylię oraz tymianek. Na samym końcu wsypać makaron. Gotować aż makaron będzie miękki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

marcia71 22.09.2011 20:05
świetna zupa
aacaac 02.09.2011 13:23
dobre
kaja1991 16.08.2011 19:10
mniam:)
Adamorek 20.07.2011 08:23
lubię zupy
jasiek 09.07.2011 15:54
ciekawa
Beatris 06.06.2011 11:06
Bardzo jestem ciekawa smaku.
Monika192 22.05.2011 12:43
pycha
aacaac 24.04.2011 07:23
super
agnieszka214 20.04.2011 07:28
ciekawe
ronald88 12.04.2011 22:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat