Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska z klopsikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 2 szt
mięso mielone 500 g
cebula 1 SZT
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
soja 1 puszka
czosnek 3-4 ząbki
kostka rosołowa 1 szt (opcjonalnie)
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska z klopsikami

Kroki postępowania

1
Kości wieprzowe umyć włożyć do garnka, zalać wodąi zagotować
Krok 1 - Zupa meksykańska z klopsikami foto
2
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, ząbkiem czosnku. Uformować małe klopsiki i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Zupa meksykańska z klopsikami foto
3
Obsmażone klopsiki włożyć do garnka z wywarem, dodać kostke rosołową i gotować około 30 minut.
Krok 3 - Zupa meksykańska z klopsikami foto
4
Następnie dodać odsączona fasolęi soję. Wsypać majeranek. Jeśli to konieczne dolać wody - tyle by wszystkie składniki były zakryte. Gotować około 20 minut.
Krok 4 - Zupa meksykańska z klopsikami foto
5
Pod koniec gotowania doprawić roztartym czosnkiem, ziołami prowansalskimi , koncentratem pomidorowym, oraz solą i pieprzem. Gotować kolejne 20 minut.
Krok 5 - Zupa meksykańska z klopsikami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 01.11.2014 18:31
fajna zupka
pajbek 01.11.2014 13:19
pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak