Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska - expres

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak piersi 25 dag
papryka 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pomidory bez skóry 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula 1 szt
bulion drobiowy 500 ml
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
pieprz czarny
oliwa 3 łyżki
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska - expres

Na patelni przesmażyć piórka cebuli, nie rumienić.
Dodać mięso i paprykę pokrojone w paski .Smażyć chwilę, wlać koncentrat i pomidory z puszki. Zagotować. Dorzucić dobrze odsączoną fasolę i kukurydzę.
Wlać bulion, doprawić pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym świeżo zmielonym.
Gotować na małym ogniu 15 min. Posypać ziołami np. tymiankiem, pietruszką.

Wersja dla wegetarian bez mięsa, też bardzo smaczna, z bagietką lub bez.

przygotowanie 10 min, gotowanie 20 min,składniki na 5 porcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 28.10.2015 15:34
Wspaniała na jesień i zimę.
6zer
6zer 26.11.2013 10:53
smaczna zupka
stef 25.11.2013 23:53
Prawie "Pendolino" i można się najeść.
Rysia 25.11.2013 23:20
Fantastyczna zupa.
Katarzyna54 25.11.2013 21:46
uwielbiam takie dania
Marlenka.S 25.11.2013 20:49
bardzo lubię takie dania, pyszny przepis
Ola1984 25.11.2013 20:23
Fantastycznie wygląda i jestem przekonana, że równie wyśmienicie smakuje.
patryska76 25.11.2013 19:56
Zdecydowanie moje smaki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak