Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska bez mięsa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuki
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżka
papryka 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska bez mięsa

Cebulę kroimy drobno i podsmażamy. Kroimy drobno paprykę i ogórki. Łączymy pokrojone jarzyny i dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę czerwoną. Podlewamy wodą i gotujemy doprawiając przyprawami. Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy.
Pyszne pożywne i zdrowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 12.02.2013 13:13
szybko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak