Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MEKSYKAŃSKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 KG.
papryka czerwona 2 SZTUKI
pomidory krojone 2 PUSZKI
kukurydza 1 PUSZKA
Liść laurowy suszony Prymat 2 SZTUKI
ziele angielskie 4 SZTUKI
cebula 1 DUŻA
sól, pieprz DO SMAKU
bulion 2 SZTUKI
fasola 2 PUSZKI
Papryka ostra mielona Prymat 1 ŁYŻECZKA

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MEKSYKAŃSKA

MIĘSO PODSMAŻAMY NA OLEJU Z POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĄ. PAPRYKĘ KROIMY W WIĘKSZĄ KOSTKĘ ABY SIĘ NIE ROZPADŁA PODCZAS GOTOWANIA I DODAJEMY DO MIĘSA JESZCZE KRÓTKO PODSMAŻAMY I DODAJEMY CZERWONĄ FASOLĘ POMIDORY KUKURYDZĘ LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE NASTĘPNIE ZALEWAMY TO BULIONEM I KRÓTKO GOTUJEMY ABY SKŁADNIKI SIĘ NIE ROZPADŁY. DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ PIEPRZEM I OSTRĄ PAPRYKĄ MOŻNA DODAĆ RÓWNIEŻ MAGI.

P.S OSTREJ PAPRYKI MOŻNA DODAĆ WIĘCEJ JEŚLI KTOŚ LUBI OSTRZEJSZE SMAKI. MOŻNA RÓWNIEŻ DODAĆ ZACIERKI(TAKĄ ZACIERKĘ MOŻNA KUPIĆ W SKLEPIE I UGOTOWAĆ TAK JAK MAKARON)

SMACZNEGO:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak