Zupa meksykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • fasola biała

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • pomidory krojone

    1 puszka
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    90 g
  • czosnek

    5 ząbków
  • sól

  • pieprz

  • oregano

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obieramy , przeciskamy przez praskę i podsmażamy krótko na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy mięso mielone , posiekaną drobno cebulkę i podsmażamy na patelni. Doprawiamy. Do garnka wlewamy zawartość puszek wraz z zalewą. Dolewamy taką ilość wody , by wyszła rzadka zupa. Gotujemy wraz z łyżeczką soli i pieprzu na niezbyt dużym ogniu. Następnie dodajemy do zupy usmażone mięso mielone. Oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy zupę na ostro. Zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
V_kuchareczka 28.02.2012 15:23
Dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat