ZUPA MEKSYKAŃSKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • cebula biała

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • fasola

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone i pokrojoną w kostkę cebulę obsmażyć na oliwie.Zagotować 1 litr wody z kostką rosołową,dodać przesmażone mięso i gotować na wolnym ogniu około 30 minut.Dodać czerwoną fasolę,kukurydzę i majeranek oraz tyle wody aby wszystkie składniki były przykryte,gotować około 20 minut.Po tym czasie przyprawić roztartym czosnkiem,ziołami prowansalskimi,koncentratem pomidorowym,solą i pieprzem.Podawać z bagietką.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 07.09.2011 18:55
pyszności
Dorota59 28.02.2011 16:28
muszę wypróbować
IZABELA29 22.02.2011 10:45
smacznie
Natalia/tubisiek 08.02.2011 17:09
fajna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat