Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 600 g
ząbek czosnku 1 szt
imbir 1 kawałeczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pietruszka 1 szt
bulion warzywny 1 litr
serek topiony 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa

Marchewki obrać , pokroić i umyć .Do garnka wlać bulion ,dodać marchewkę .
Obraną pietruszkę i obrany ząbek czosnku, liść laurowy i ziele angielskie, posolić.
Gotować do miękkości składników. Wyjąć liść i ziele angielskie i zmiksować .
Dodać serek topiony ,zetrzeć kawałek imbiru , przyprawić do smaku ,zagotować i podawać ciepłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 28.01.2016 21:29
Fajna zupka...
Futka 29.10.2015 09:33
Wspaniała i bardzo smaczna zupa krem :)
Aannkaa82 29.10.2015 08:12
Apetyczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak