Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kukurydziana z groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszka kukurydziana 7 dag
woda 2 szklanki
mleko 4 szklanki
marchew 2 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kukurydziana z groszkiem

Sposób przygotowania:
Kaszę rozmieszać z letnią wodą i pozostawić na 30 minut. Mleko zagotować, wlać napęczniałą kaszkę, stale mieszając posolić i zagotować. Dodać marchew i gotować ok. 15 minut na bardzo wolnym ogniu. Przed podaniem wrzucić groszek i natkę pietruszki lub koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 31.07.2014 15:07
same pyszności na Twoim talerzu...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak