Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krupnik na mięsie indyczym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 6 łyżek,
woda zimna 1,5 - 2 litra
indyk 600 g, indycze rosołowe
ziemniaki 3 szt,
marchew 1 szt,
seler korzeniowy 1/4 szt,
cebula 1 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krupnik na mięsie indyczym

Kaszę przepłukać w zimnej wodzie, włożyć do garnka, zalać wodą , dodać opłukane mięso i soli.
Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 30 - 40 minut pod przykryciem dodając podpaloną nad palnikiem cebule,ziele angielskie i liście laurowe.
Wyjąć mięso z zupy , obrać a do wywaru dodać obrane , starte na tarce kawałek selera i marchewka oraz obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki,
Włożyć obrane mięsu i gotować jeszcze ok. 15 - 20 minut.
Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą , pieprzem , przyprawą uniwersalną oraz przyprawą w płynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.04.2017 02:56
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak