Zupa kremowa z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt.
  • wywar warzywny

    4 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • śmietanka

    2/3 szklanki
  • żółtko jaja

    1 szt.
  • sól do smaku

  • cukier

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Zagotować wywar warzywny, włożyć kalafior i ugotować następnie zmiksować. Z masła i mąki przyrządzić zasmażkę dodać do zupy i zagotować. Zaprawić śmietanką z żółtkiem dodać sól i cukier do smaku, posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 26.06.2014 13:43
lubię takie zupy kalafiorowe
caralajna 26.06.2014 06:41
pyszna zupa z pływającą wyspą ;)
Konczi 25.06.2014 19:56
Super kremik, z pewnością by mi smakował :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat