Zupa kremowa z botwinki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • botwinka

    1 pęczek
  • szczaw

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • buraki ćwikłowe

    3 szt.
  • śmietanka

    1/4 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa kremowa z botwinki foto
Wykonanie:
Warzywa umyć, pokroić razem z buraczkami, zalać wrzącą osoloną wodą i wstawić do gotowania na 25 minut.
Krok 2 - Zupa kremowa z botwinki foto
Botwinkę i szczaw opłukać, pokroić i wrzucić do gotujących się warzyw na 5 minut.
Krok 3 - Zupa kremowa z botwinki foto
Następnie przyprawić do smaku i całość zmiksować. Zaciągnąć śmietanką. Posypać koperkiem, polać oliwą. Podawać z ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat