Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa z botwinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
botwinka 1 pęczek
szczaw 1 pęczek
koperek 1 pęczek
buraki ćwikłowe 3 szt.
śmietanka 1/4 szklanki
sól do smaku
pieprz
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa z botwinki

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Warzywa umyć, pokroić razem z buraczkami, zalać wrzącą osoloną wodą i wstawić do gotowania na 25 minut.
Krok 1 - Zupa kremowa z botwinki foto
2
Botwinkę i szczaw opłukać, pokroić i wrzucić do gotujących się warzyw na 5 minut.
Krok 2 - Zupa kremowa z botwinki foto
3
Następnie przyprawić do smaku i całość zmiksować. Zaciągnąć śmietanką. Posypać koperkiem, polać oliwą. Podawać z ziemniakami.
Krok 3 - Zupa kremowa z botwinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak