Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ze świeżych warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa 40 dag/różne
wywar warzywny 1 litr/ może być z kostki
tłuszcz 1 łyżka
ziemniaki 4 szt
mleko 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
płatki migdałowe 1 łyżka/posiekane
zioła 1 łyżka/dowolne

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze świeżych warzyw

Wykonanie:
Warzywa obrać, opłukać, pokroić i zalać gorącym wywarem, dodać tłuszcz i dusić pod przykryciem. W połowie gotowania , dodać pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Lekko przestudzoną zupę zmiksować, w razie potrzeby doprawić do smaku, podprawić mąka wymieszana z mlekiem lub śmietaną.. Zagotować i podawać z lekko podprażonymi płatkami migdałowymi i pieczywem z dodatkiem świeżych ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.06.2015 23:28
smakowita zupka
wwwiolka 17.06.2015 21:44
Bardzo fajny przepis.
irenka 17.06.2015 20:27
smaczna zupka
Łukasz15 17.06.2015 20:12
Pyszna ta zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak