Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ze środka kalarepki

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Oto moja propozycja na zagospodarowanie wydrążonych środków kalarepek.

Składniki:

Składniki:

kalarepka młoda 3 sztuki
ziemniak 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
koperek świeży 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze środka kalarepki

Zupa krem z kalarepki, powstała aby zagospodarować środki warzyw, które wydrążyłem i nadziałem kaszankami :) 

Pysznie i w duchu #zerowaste !

1. Obrane kalarepki (lub jak u mnie środki z kalarepek) oraz ziemniak (również obrany), kroimy w kostkę.
2. Cebulę i czosnek siekamy.
3. Składniki przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy 10 min. od momentu zawrzenia.
4. Studzimy, miksujemy na gładko.
5. Podgrzewamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Zupę krem ze środka kalarepki podajemy z posiekanym koperkiem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak