Zupa krem z ziemniaków i kalafiora.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    pół sztuki
  • ziemniaki

    5 średnich sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • marchewka

    2 sztuki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Rozmaryn suszony Prymat

    według uznania
  • tymianek

    według uznania
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    szczypta
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Warzywa oczyszczamy,obieramy,myjemy,dokładnie osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2.W garnku rozgrzewamy masło,wrzucamy warzywa,chwilę przesmażamy cały czas mieszając,następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
3.Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie miksujemy i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,ziołami i pieprzem cayenne.Jeżeli zupa wyjdzie nam zbyt gęsta,możemy dodać do niej jeszcze bulionu.
Babeczka35
Z przepisu wychodzi około litr zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 27.04.2017 18:45
Dziękuję:)
gusia1000 22.07.2015 22:41
na pewno dobra.
Wiktoria29 21.07.2015 18:55
wygląda apetycznie , lubię takie kremy
Czarnula666 21.07.2015 15:59
Mniam! Najpierw musze zjeść moją kalafiorową a później będe robić twój krem ;)
2milutka 21.07.2015 14:51
robiłam podobną bardzo dobra
pestka 21.07.2015 13:12
lubię taka zupę
Franciszek 21.07.2015 13:06
Smaczna zupa
patryska76 21.07.2015 10:50
wygląda smakowicie!
w mojej kuchni 21.07.2015 10:16
same pyszności do zjedzenia
Gracer 21.07.2015 10:03
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat