Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z zielonego groszku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak sztuka
cebula sztuka
czosnek ząbek
bulion 600 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 5 łyżek
groszek zielony 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z zielonego groszku

Ziemniak, czosnek i cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać odrobinę masła i oleju, wrzucić cebulę, czosnek, ziemniaki, podsmażać kilka minut. Gdy lekko zmiękną zalać całość bulionem/rosołem. Dodać obrany zielony groszek, liść laurowy gotować do miękkości warzyw. Wyjąć liść. Całość zmiksować na gładką masę, zagotować i doprawić do smaku. Dolać śmietankę i podawać np. z pestkami słonecznika i dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.04.2014 10:18
moja ulubiona
pestka 12.04.2014 13:25
lubię takie zupy
Zdzisław 14.02.2014 19:46
smaczna potrawa
Agata3 14.02.2014 19:23
fajna pożywna zupa :)
Joannasz3190 14.02.2014 18:42
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak