Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa- krem z pieczonej papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 800 ml
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
śmietana 18 proc 7 łyżek
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa- krem z pieczonej papryki

Paprykę kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, smarujemy je z dwóch stron oliwą. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika temperatura 200 stopni na ok. 30-40 minut. Z wystudzonej papryki ściągamy skórkę.

Na łyżce oliwy podsmażamy cebulkę pokrojoną w kosteczkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Do podsmażonej cebuli dodajemy paprykę, zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 min.

Następnie dodajemy śmietanę i miksujemy na gładki krem.

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotową zupę podajemy z kleksem śmietany i grzankami.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 31.01.2014 11:01
Moja ulubiona :)
Cranberry 31.01.2014 08:02
pyszna zupka :)
Megg 31.01.2014 04:19
Smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak